Tjänster för gravida

Bland mina tjänster för gravida hittar Du ett urval av saker som kommer göra Din graviditet enklare, säkrare och lugnare. Jag hjälper Dig med allt från NIPT till amningshjälp för att Du ska få en så smidig graviditet som möjligt. Du hittar mig i Västervik men skulle Du vilja att jag kommer hem till Dig är det bara att kontakta mig så löser vi det.

NIPT - Non Invasiv Prenatal Test

NIPT är den senaste metoden inom fosterdiagnostik som screenar för flertalet kromosomavvikelser samt mikrodeletioner. Testet tas genom ett enkelt blodprov på den gravida kvinnan efter graviditetsvecka 10+0. Innan blodprovet, skall den gravida kvinnan ha utfört ett ultraljud, som fastställer graviditetslängd samt antal foster. NIPT test kan numera även utföras på äggdonationer, kvinnor som genomgått benmärgstransplantation och tvillinggraviditeter. Innan bokning av test sker, vill jag att Ni går in på fostertest.se och läser på. Utifrån det för vi en diskussion.

Jag använder mig av det svenska labbet i Göteborg- Life Genomics och har en god kontakt med personalen där. Att använda mig av ett svenskt labb är medvetet och känns tryggt och säkert då jag när som helst kan ringa dem och ställa frågor och få ett snabbt och adekvat svar!

Graviditet

Att vänta och föda barn är bland det största i livet! Varje graviditet är unik, likaså varje förälder! Är Du en av dem som har behov av flexibilitet under Din graviditet? Då är Du välkommen att ta del av mina tjänster – vid enstaka tillfällen eller så ofta Du har behov av det!

I min information använder jag tilltalet Du – med det menar jag självklart Dig som blivande mamma, pappa och partner. Jag erbjuder Dig en barnmorska med varmt hjärta. Jag gör graviditetskontroll och svarar på Dina frågor och funderingar. För Dig som är gäst i vår vackra stad med dess omgivningar, finns jag här för att hjälpa till med Dina kontroller när Du inte kan gå till Din ordinarie barnmorska på din hemort.

Jag hjälper dig

Är du stressad, på semester eller på besök i trakten, osäker på om förlossningen startat eller en nybliven mamma. Eller du kanske har ont i fogarna,  graviditetsillamående, svårt att sova/slappna av, tankar på hemförlossning, behov av föräldrautbildning eller problem med amningen.

Då är detta alternativet för dig. Vid graviditetskontroll tar jag blodtryck, lyssnar på barnet, känner hur barnet ligger och mäter magen. Vi pratar om det som rör sig kring den graviditetsvecka/-månad som Du är i och besvarar de frågor Du har.

Önskar Du akupunktur mot foglossningsbesvär, illamående eller sömnsvårigheter? Jag hjälper Dig gärna. 

Jag sätter öronakupunktur, som inte är nålar, utan små guldpläterade kulor. De flesta  patienter får både traditionell akupunktur och öronakupunktur för bättre effekt.

Är Du osäker på om förlossningen har startat? Jag kan göra en bedömning om det är dags att åka in till förlossningen och hjälpa Dig i hemmet med akupunktur i smärtlindringssyfte om Du önskar.

Gravidtjänster

Graviditetskontroll

30 min - 650 SEK (inkl. moms)

Önskar du få vanlig kontroll av din graviditet? Jag mäter magen, lyssnar på barnets hjärtljud. Tar ditt hb och blodsocker om det är dags för det samt kontrollerar ditt blodtryck

Kinesiologytejpning

30 min - 650 SEK (inkl. moms)

Har du besvär av foglossning? Har du behov av bäckenbälte för att avlasta den tunga magen? Har du ont i ryggen? Svullna ben och fingrar? Mjölkstockning?

Att bli tejpad med kinesiologytejp hjälper till att öka blodflödet och transportera bort lymfvätska från svullna ben och fingrar. Det är smärtstillande att bli tejpad då blodflödet ökar, det nociceptiva smärtsystemet avlastas och lymfvätska dräneras bort. Vid bokning av fler tejpningar blir priset halva och jag lär hur ni ska tejpa och ni kan köpa tejpen av mig så ni själva kan tejpa eller er partner! 

NIPT bas INKL ultraljud

40 min - 6200 SEK (inkl. moms)

NonInvasivPrenatalTest- ett blodprov där de vanligaste kromosomavvikelserna samt kön kan fastställas. OBS! Innan provtagning ska ni vara väl pålästa vad NIPT innebär- all information finns väl beskrivet på fostertest.se.

Jag använder mig av det svenska labbet LifeGenomics i Göteborg. Där finns en genetiker som går igenom varje blodprov och räknar kromosomerna genom mikroskop! Om det visar sig att det inte finns ett livsdugligt foster vid ultraljudet betalas avgift för ultraljudet 850 kr. Ni får med er bild och filmning av skärm är tillåtet.

NIPT bas UTAN ultraljud

30 min - 5600 SEK (inkl. moms)

För dig som har en säker datering från tidigare gjort ultraljud. NonInvasivPrenatalTest- ett blodprov där de vanligaste kromosomavvikelserna samt kön kan fastställas.

 OBS! Innan provtagning ska ni vara väl pålästa vad NIPT innebär- all information finns väl beskrivet på fostertest.se. Jag använder mig av det svenska labbet LifeGenomics i Göteborg. Där finns en genetiker som går igenom varje blodprov och räknar kromosomerna genom mikroskop!

NIPT utökat INKL ultraljud med könskromosomavvikelser och mikrodeletioner

40 min - 8000 SEK (inkl. moms)

Utökat NIPT innebär att man även söker efter könskromosomavvikelser. OBS! Innan provtagning ska ni vara väl pålästa vad NIPT innebär- all information finns väl beskrivet på fostertest.se. 

Jag använder mig av det svenska labbet LifeGenomics i Göteborg. Där finns en genetiker som går igenom varje blodprov och räknar kromosomerna genom mikroskop! Om det visar sig att det inte finns ett livsdugligt foster vid ultraljudet betalas avgift för ultraljudet 850 kr. Ni får med er bild och filmning av skärm är tillåtet.

NIPT utökat UTAN ultraljud, med könskromosomavvikelser

30 min - 7400 SEK (inkl. moms)

För dig som har en säker datering via ultraljud sedan tidigare. Utökat NIPT innebär att man även söker efter könskromosomavvikelser.

 OBS! Innan provtagning ska ni vara väl pålästa vad NIPT innebär- all information finns väl beskrivet på fostertest.se. Jag använder mig av det svenska labbet LifeGenomics i Göteborg. Där finns en genetiker som går igenom varje blodprov och räknar kromosomerna genom mikroskop!

Ultraljud

Ultraljud var god se information nedan

20 min - 1100 SEK (inkl. moms)

OBSVid detta ultraljud bekräftas om det är en levande graviditet, om det är fler en ett barn och ungefär vilken vecka graviditeten nått. Det kommer inte att kunna ge er svar på annat än detta.

 

Dvs jag kommer inte kunna se könet. Mellan vecka 7-11 utförs oftast ultraljudet vaginalt och därefter abdominalt dvs utanpå magen. Ni får med er bild och filmning av skärm är tillåtet. Önskas ultraljud senare går det naturligtvis bra, men svårt att få med hela barnet på en bild. 

OBS!! Du bör vara minst vecka 7+3-4 (du kan ha ägglossning senare än du vet)  kommer du tidigare finns risken att jag inte kan ge ett tydligt svar!

Efter graviditet

Amningshjälp

45 min - 650 SEK (inkl. moms)

Praktisk hjälp, underlättande av mjölstockning med tejp/akupunktur/akupressur, kinesiologytejpning av mjölkstockning-utlärning av självhjälpsakupressur. Jag kan även komma hem till dig, det kostar 35kr/mil.

PKU prov

60 min

Maila mig för info: martinabarnmorska@gmail.com Jag åker gärna och tar PKU i hemmet så ni slipper att åka in till sjukhuset. Provet kostar pengar för mig att skicka in till Karolinska sjukhuset och den kostnaden står ni för samt för hembesöket 1975kr och 35 kr/mil. Vid en restid mer än 1,5h debiteras 500 kr/30 min.

PKU-provet är ett blodprov som tas på alla nyfödda. Adoptiv- och invandrarbarn under 18 år erbjuds också att ta PKU-provet. Den nationella rekommendationen är att alla adoptiv- och invandrarbarn upp till 8 års ålder bör provtas.

Genom denna screening kan vi hitta och behandla sällsynta men allvarliga medfödda sjukdomar innan barnet drabbas av permanenta skador eller till och med dör.

Cirka ett av 1 300 nyfödda barn har en sjukdom som kan hittas med PKU-provet. Utan screeningundersökning är det ofta omöjligt att hitta dessa sjukdomar i tid.